چگونه افراد را پیش از اولین دیدار جذب کنیم؟

به گزارش دنیار، خبرنگاران : از دید انسان ها اولین دیدار و اولین دیدگاه بسیار مهم است. طبق شنیده ها انسان ها می توانند در 60 ثانیه ابتدایی آشنایی و در همان اولین دیدار نسبت به هم نظر و زاویه دید پیدا نمایند. بر مبنای آخرین تحقیقات صورت گرفته از سوی استادان روانشناسی از دانشگاه پرینستون، این مدت زمان در اولین دیدار سریع تر هم می گردد. یعنی انسان ها می توانند بر اساس ظاهر و چهره در یک دهم ثانیه نسبت به هم زاویه دید پیدا نمایند.

چگونه افراد را پیش از اولین دیدار جذب کنیم؟

این فرآیند با یاری مغزمان صورت می گیرد؛ بدین صورت که مغز ما در جست و جوی ویژگی هایی از رفتار مانند خشونت، قابل اعتماد بودن، صلاحیت داشتن، توانایی دوست داشتن و دوست داشته شدن در افراد است و حاصل این تحلیل ها و ارزیابی های فکری، می تواند در کسری از ثانیه نظری منفی را به دیدگاهی مثبت تبدیل کند.

قضاوت گری، نظردهی و فرضیه سازی در اولین ملاقات

آدم ها قضاوت های خود را از روی بخل، حسد یا کینه انجام نمی دهند، بلکه این در ذات آدم هاست که برای قرار گرفتن در کنار آدم های دیگر به خود و دیگران حق انتخاب و تصمیم گیری می دهند. در واقع مغز انسان از مجموعه خاطره هایی که از افراد در فکر خود ثبت می نماید، به عنوان اطلاعاتی پایه ای برای رسیدن به درکی از شخصیت و خلقیات دیگران استفاده نموده و کمبود اطلاعات نسبت به دیگران را به همین صورت جبران می نماید.

از این رو دیده ها، شنیده ها و تجربیاتی که از بودن و زیستن کنار دیگران داریم، سبب شکل گیری خاطراتی در فکر ما می گردد و به ما یاری می نماید، تا بتوانیم درباره دیگران تصمیم بگیریم و قضاوتی مناسب نسبت به آن ها داشته باشیم. از سوی دیگر این تجربیات به ما این امکان را می دهد، تا ارزش واقعی آدم ها را تشخیص بدهیم و ببینیم آن فرد ارزش ملاقات مجدد را دارد یا خیر!

چه عواملی دیدگاه انسان ها را قبل از اولین ملاقات تغییر می دهد

اگرچه ممکن است ملاقات با افراد به عنوان عاملی موثر در قضاوت نسبت به آن ها در نظر بیاید، اما نباید سهم شنیده ها در قضاوت گری نسبت به افراد را از یاد برد. به این دلیل که مغز انسان می تواند با قوه تخیل و توصیف بالایی که دارد، یک روایت و داستان از افراد بسازد؛ در نتیجه هنگامی که فردی را در اولین ملاقات می بینیم، تصورات قبلی که از او داریم به طور ناخودآگاه پر رنگ می گردد؛ در حالی که گاهی این تصورات برخلاف واقعیت های آن فرد است.

از این رو وقتی شنیده های قبل از اولین ملاقات را پایه قضاوت گری نسبت به یک فرد قرار می دهیم، تغییر آن نگاه برایمان خیلی سخت می گردد. زیرا در اغلب اوقات از این موضوع غفلت نموده ایم که مبنای دیدگاه ها و قضاوت های مان نسبت به دیگران شاید برآمده از یک نگاه متعصبانه، افراطی و اشتباه باشد.

برای مثال فرشید آدمی کارآفرین و دارای اعتماد به نفسی بالا است که چهره ای جدی دارد؛ اما شاید ما این جدیت را به خشونت و انعطاف ناپذیری تعبیر کنیم؛ بنابراین فرشید برای این که شما را قانع کند و تصور قبلی شما نسبت به خود را اصلاح نماید، کار سختی پیش رو دارد؛ به این دلیل که فکریت شما از او با خود واقعی اش بسیار فاصله دارد. البته این به معنای بی منطقی شما نیست، بلکه حاصلی از همان فکریت اولیه است که از فرشید در همان اولین ملاقات در فکر شما ثبت شده است.

تغییر نگرش اولیه در نخستین ملاقات

همه انسان ها دوست دارند که یادی نیک از خودشان در فکر دیگران باقی بگذارند. برای این که بتوانیم چنین فکریتی از خود برجای بگذاریم، یکی از رایج ترین کار ها تعریف و تمجید است. این تعریف و تمجید ها هدیه ای است که می توانیم به دیگران بدهیم، مخصوصا افرادی که برای ما ارزشمند هستند. اما گاهی چنین رویکردی با دیدگاه های مثبتی روبرو نمی گردد؛ زیرا این تصور را از شما ایجاد می نماید که در حال تظاهر کردن هستید و به چیزی که می گویید قلبا باور ندارید.

راهی که می توان اثرات منفی این تعریف و تمجید ها را کاهش داد، استفاده از یک فرد میانجی برای انتقال دیدگاه های خود به طرف مقابل است. به واقع استفاده از فرد میانجی می تواند از شک و تردیدی که ممکن است، نسبت به احساس شما ایجاد گردد، بکاهد.

حضور نفر سوم اثر مثبت دیگری هم دارد و می تواند در عین انتقال پیغام، نقش معرف خوب را هم برای ما داشته باشد تا در نظر دیگران خوب جلوه کنیم. به واقع این باعث می گردد تا افرادی که ما را ندیده اند، بر اساس این شنیده ها درباره ما قضاوت مثبت داشته باشند. اگرچه می تواند اثری معکوس هم داشته باشد و فرد معرف به طور ناخواسته مواردی منفی از شما انعکاس دهد که در نظر دیگران نسبت به شما تاثیرات منفی برجای بگذارد. اثر این سوء تبلیغ و انتقال نامناسب ویژگی های شما به دیگران می تواند، سبب دلسردی و دوری افراد از ما باشد تا از آسیب خوردن به خودشان از سوی ما جلوگیری نمایند.

دو نکته مهم در زمان استفاده از فرد میانجی در اولین ملاقات

بنابراین هنگام یاری گرفتن از فرد میانجی برای انتقال اطلاعات و نظرات خودمان به دیگران باید به این نکات توجه داشته باشیم.

هرگز فردی را مجبور به بیان دیدگاه هایش درباره خودمان نکنیم

به عبارت دیگر نباید او را بر مبنای خواست خودمان و به صورت تحمیلی به عنوان فرد میانجی برای انتقال نظرات و اطلاعاتمان به دیگران انتخاب کنیم. به واقع نظرات فرد میانجی زمانی ارزشمند است که برآمده از قلب و احساسات کامل او باشد، نه بر مبنای تعارفات شخصی!

فردی را به عنوان میانجی انتخاب کنید که شما را به خوبی بشناسد

یعنی بتواند امتیاز های شما را برجسته کند. به واقع تعریف و تمجیدهایش واقعی و براساس ویژگی های حقیقی شما باشد. از این رو هرگز دروغ نگویید و بزرگ نمایی نداشته باشید و تا جایی که می توانید خود واقعی تان را معرفی کنید تا در آینده با واکنش های منفی دیگران روبرو نشوید؛ بنابراین نتایجی که از این متن می گیریم این است که وقتی مغزمان در یک دهم ثانیه نسبت به دیگران ارزیابی و قضاوت می نماید، برترین راه برای برقراری ارتباط با کسانی که هنوز اولین ملاقات را با آن ها نداشته ایم، استفاده از تاکتیک نفر سوم است.

در واقع نفر سوم باعث می گردد تا افراد پیش از ملاقات با شما به فکریتی اولیه و مطابق با واقعیت و نزدیک به خود واقعی شما برسند؛ و این باعث می گردد تا از تحلیل های ناگهانی، جرقه ای و لحظه ای و بعلاوه قضاوت های شتابناک و عجولانه نسبت به هم پرهیز داشته باشید.

منبع: lifehack

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 16 مهر 1403 بروزرسانی: 16 مهر 1403 گردآورنده: donyar.com شناسه مطلب: 20

به "چگونه افراد را پیش از اولین دیدار جذب کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه افراد را پیش از اولین دیدار جذب کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید